
Σε μαγικά νησιά, θέλω να βρεθούμε, σε μέρη εξωτικά, που ο αέρας, μυρίζει διαφορετικά και αυτό το ταξίδι θα το κάνουμε μέσα από τη γεύση.
Αφήνουμε λοιπόν στην άκρη τα συνηθισμένα και πάμε να συνδυάσουμε τις γεύσεις και τα μπαχαρικά της Ανατολής, με το ελληνικό μεσογειακό στοιχείο.
Φρέσκες γαρίδες μαγειρεμένες με σαφράν και μπαχάρι, σερβίρονται πάνω σε αρωματικό πιλάφι με αμύγδαλα και μπαχαρικά και δίνουν μια έθνικ εμπειρία.
Μαζέψτε τους φίλους, παγώστε το κρασί και φέρτε στο τραπέζι σας την εξωτική γεύση που θα σας μεταφέρει κάπου αλλού.
Αν και με τις γαρίδες πίνουμε συνήθως λευκό κρασί, εγώ προτιμώ το ροζέ το καλοκαίρι και σας το προτείνω.
Γαρίδες ανατολής με αρωματικό πιλάφι με ξηρούς καρπούς
Υλικά:
- 400 γρ. φρέσκες γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 κ.γ. σαφράν
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμός + ξύσμα)
- φρέσκο θυμάρι και κόλιανδρο (ή μαϊντανό)
- αλάτι, πιπέρι
Για το πιλάφι:
- 1,5 φλ. ρύζι μπασμάτι ή αμερικάνικο
- 2 φλ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 1 κ.γ. μιξ μπαχαρικών (γαρίφαλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο)
- 1/2 φλ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το μπαχάρι και το σαφράν, μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το πιλάφι. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά, και μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τον ζωμό.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει ένα αφράτο, αρωματικό πιλάφι με αμύγδαλα.
Σερβίρουμε τις γαρίδες πάνω από το πιλάφι και γαρνίρουμε με περισσότερο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας