Ανάμεσα στα θρυλικά ονόματα που στάθηκαν αρωγοί στη διάσωση αυτού του ιστορικού μνημείου, ξεχωρίζει ένας διακεκριμένος ήρωας: ο Άλις Κούπερ.
Το 1978, η κατάσταση της επιγραφής ήταν τραγική. Μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης, καιρικών καταπονήσεων και βανδαλισμών, η ξύλινη κατασκευή είχε υποστεί ανεπανόρθωτες φθορές. Μέρη της είχαν καταρρεύσει, αφήνοντας την επιγραφή να γράφει “HuLLYWO D”. Η χητεία για πλήρη επανόρθωση ήταν επιτακτική.
Ο Κούπερ, σε μια εμβληματική του συνέντευξη στο BBC, εξέφρασε τη στεναχώρια του για την αδιαφορία της πολιτείας και πρότεινε να οργανώσει μια συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων.
Η προσπάθεια, ωστόσο, πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ ανακοίνωσε πως η επανόρθωση απαιτούσε πλήρη ανακατασκευή με χαλύβδινα γράμματα και γερά θεμέλια. Το αξία ανήλθε στα 250.000 δολάρια.
Έτσι ξεκίνησε η εκστρατεία «Save the Sign», με πρώτο χορηγό τον Κούπερ, ο οποίος χρηματοδότησε το γράμμα Ο προς τιμήν του φίλου του Γκράουτσο Μαρξ. Στη συνέχεια, ο Χιου Χέφνερ, ο Άντι Ουίλιαμς, η Warner Brothers και ο Τζιν Ότρι ακολούθησαν το παράδειγμά του, συγκεντρώνοντας το απαιτείται ποσό.
Η νέα επιγραφή, μήκους 137 μέτρων και βάρους 240 τόνων, ολοκληρώθηκε το ίδιο έτος, σηματοδοτώντας την ανάπλαση ενός παγκόσμιου συμβόλου. Από τότε, η επιγραφή του Χόλιγουντ συνεχίζει να στέκεται αγέρωχη στο Όρος Λι, υπενθυμίζοντας τη μαγεία, αλλά και τις αντιφάσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας.
Όπως δήλωσε και ο όμοιος ο Κούπερ, «Όλοι στον κόσμο χρωστούν τουλάχιστον ένα δολάριο στο Χόλιγουντ για τη διασκέδαση που τους έχει προσφέρει. Αν δεν το φροντίσουμε Οι Έλληνες που ζούμε εδώ, ποιος θα το κάνει;».
Η ιστορία του Άλις Κούπερ και της επιγραφής του Χόλιγουντ είναι μια υπενθύμιση ότι ακόμα και οι πιο απροσδόκητοι ήρωες μπορούν να σώσουν τα πιο εμβληματικά μας σύμβολα.