Γιαννόπουλος για τον ομαδικό βιασμό της 14χρονης: «Το παιδί θα πήγαινε πάλι πίσω»

6 days ago 6

Ειδικότερα ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στο ΕΡΤNews περιέγραψε την κρισιμότητα της κατάστασης και την ευθύνη που φέρουν όσοι προσπαθούν να παρουσιάσουν παρόμοια γεγονότα ως «κανονικότητα».

«Ένα παιδί που βασανίστηκε, δεν πρέπει να πληρώσει με τη ζωή του επειδή έκανε το αλόγημα να μιλήσει με κάποιον στο τηλέφωνο», τόνισε υπογραμμίζοντας πως «αν δεν ήταν μια υπάλληλος καταστήματος να δει ένα παιδί ζαλισμένο και να ενδιαφερθεί, το κορίτσι θα πήγαινε πάλι πίσω. Βρισκόταν κάτω από επιρροή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κορίτσι δεν ήθελε αρχικά να μιλήσει με ψυχολόγο, ενώ είχε ήδη πέσει θύμα ψυχολογικής πίεσης και εκμετάλλευσης. «Οι φυγές εφήβων, ιδίως κοριτσιών, είναι αποτέλεσμα εκβιαστικής διαδικασίας. Έχουμε χάσει παιδιά στην πορεία, που οδηγήθηκαν στην πορνεία ή στα ναρκωτικά. Είναι φαινόμενο που διογκώνεται», πρόσθεσε.

Τι είπε η ψυχολόγος

«Ο φόβος και η αίσχος κρατούν τα παιδιά στη σιωπή», λέει η ψυχολόγος

Η ψυχολόγος του οργανισμού, Σταυρούλα Σπυροπούλου, εξήγησε ότι τα παιδιά που υφίστανται κακοποίηση νιώθουν αίσχος και ενοχές, με αποτέλεσμα να μην αποκαλύπτουν την πραγματικότητα ούτε στους γονείς τους. «Πολλά κορίτσια φεύγουν από το σπίτι και παγιδεύονται από ανθρώπους που γνωρίζουν μέσω διαδικτύου. Τα εξαναγκάζουν σε επαφές ή σε άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές», σημείωσε.

Η κ. Σπυροπούλου ανέφερε ότι το «Σπίτι του Παιδιού» παρέχει εξειδικευμένη θεραπευτική φροντίδα και πως η μεσιτεία πρέπει να είναι άμεση και πολύπλευρη.

Από την πλερυά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Π. Κάσσης, υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα μηνύματα που έχουν κυκλοφορήσει και δεν έχουν διαψευστεί, το κορίτσι προσεγγίστηκε από έναν εκ των τεσσάρων νεαρών, ο οποίος λειτουργούσε ως «βιτρίνα» για την ομάδα.

«Η 14χρονη ξεγελάστηκε από έναν συνομιλητή, που εκμεταλλεύτηκε την εφηβεία και την ανωριμότητά της. Η επικοινωνία φαινόταν αθώα στην έναρξη – μια απλή κουβέντα για να βρεθούν», δήλωσε.

Ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι το κορίτσι δεν γνώριζε προσωπικά κανέναν από τους τέσσερις, οι οποίοι είναι ηλικίας 16 ως 20 ετών. Το παιδί βρίσκεται πλέον στο σπίτι του και λαμβάνει ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς να έχει επιστρέψει ακόμα στο σχολείο. «Στις ηλικίες αυτές, και μόνο που κάτι θα διαδοθεί ή θα συζητηθεί, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία του παιδιού. Χρειάζεται χρόνος και υποστήριξη για να ανακάμψει», τόνισε.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2025. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-