Στην έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συγκέντρωση μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι. Θα συνοδεύονται από αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, φιλμ και πλάνα από επιδείξεις μόδας.
Μέσα από 5 θεματικές ενότητες — Πανκ και Πρόκληση, Ρήξη, Επανεφεύρεση, Το Σώμα: Ελευθερία και Συγκράτηση και Η Δύναμη των Ρούχων — η έκθεση καταγράφει την σταδιοδρομία της Γουέστγουντ και της Καβακούμπο από τα πρώτα έργα της πρώτης στην πανκ σκηνή του Λονδίνου, όταν έντυνε καλλιτέχνες όπως οι Sex Pistols και η Siouxsie Sioux, ως το τελευταίο έργο της Καβακούμπο, τα σχέδια της οποίας ενέπνευσαν το θέμα για το Met Gala του 2017.
Οι 2 σχεδιάστριες διαμόρφωσαν και αναμόρφωσαν τους κανόνες της γυναικείας μόδας στα τέλη του 20ου αιώνα.
Η Κέιτι Σόμερβιλ, ανώτερη επιμελήτρια μόδας και υφασμάτων της Εθνικής Πινακοθήκης της Βικτώριας και συνεπιμελήτρια της έκθεσης, ανέφερε στην εφημερίδα The Guardian ότι ενώ τα έργα των Γουέστγουντ και Καβακούμπο είναι από αισθητική άποψη διαφορετικά υπάρχει «μια υπέροχη συμμετρία» στις ζωές και τις πρακτικές των 2 σχεδιαστριών μόδας, ήταν αυτοδίδακτες και γεννήθηκαν με ένα χρόνο διαφορά. Δημιούργησαν επίσης επιχειρήσεις σε έναν κλάδο που ήταν και παραμένει ανδροκρατούμενος στα ανώτερα κλιμάκια του.
Μεταξύ άλλων στην έκθεση θα παρουσιαστούν το καρό φόρεμα που φορούσε η Κέιτ Μος από τη συγκέντρωση Anglomania της Γουέστγουντ το 1993-94 και από τον Comme des Garçons δημιουργία κατά παραγγελία που φορέθηκε από την Rihanna στο Met Gala του 2017 και 40 ενδύματα που δώρισε η Καβακούμπο.
Ξεκινώντας την σταδιοδρομία τους τη δεκαετία του 1970 σε διαφορετικές χώρες και πολιτισμικά πλαίσια, η Βίβιεν Γουέστγουντ και η Ρέι Καβακούμπο εισήγαγαν έναν ριζοσπαστισμό που σπάει τους κανόνες στη μόδα, ανατρέποντας το status quo. Η συγγένεια τους έγκειται στην ασυμβίβαστη πρωτοτυπία τους, η οποία βασίζεται στην επιθυμία για προσωπική ελευθερία, ιδιονομία και κοινωνική και αισθητική αλλαγή. Οι ανορθόδοξες προσεγγίσεις τους έχουν επίσης αμφισβητήσει τις συμβάσεις του γούστου, του φύλου και της ομορφιάς, του σώματος και της μορφής και λειτουργίας του ενδύματος, για να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε τη μόδα, αναφέρεται στην περιγραφή της έκθεσης.