Οι κάλπες για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κλείσει αλλά υπάρχει ένας αστερίσκος. Οι κάλπες παραμένουν ανοικτές τα εκλογικά τμήματα που υπάρχουν εκλογής μέσα στην αίθουσα μέχρι να διεκπεραιωθούν και τα τελευταία άτομα τα οποία προήλθαν να ψηφίσουν.
Για την Κουμουνδούρου η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ψήφοι έχουν υπερβεί τις 70.000, ενώ κάποιοι μιλούν και για διπλασιασμό του αριθμού των φίλων και μελών που ψήφισαν στις εκλογές των συνέδρων. Υπενθυμίζεται ότι τότε ήταν 43.000.
Το πιο μεγάλο εκκωφαντικό κατά τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μήνυμα είναι αυτή η μεγάλη συμμετοχή, την οποία ερμηνεύουν με δύο τρόπους: Ο ένας είναι ως ψήφο εμπιστοσύνης της βάσης και ο άλλος ο ψήφος ευθύνης για το ντουέτο που θα προκύψει από την αποψινή κάλπη, κατά πάσα πιθανότητα, και για το μελλοντικό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την επόμενη Κυριακή.
Επαληθεύεται από το ρεπορτάζ, ότι είναι πιθανό το ντέρμπι Φάμελλου Πολάκη αλλά από την άλλη, υπάρχουν δύο στοιχεία που προκύπτουν τα οποία είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Το πρώτο είναι ότι υπάρχει ένα κύμα επιστροφής παλαιών στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είχαν απομακρυνθεί κυρίως από το 2019 και μετά.
Εντοπίζεται μεγάλη συμμετοχή στην Δυτική Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Αυτή η ανθρωπογεωγραφία έχει να κάνει με στελέχη προερχόμενα από τον παλιό Συνασπισμό, το ΚΚΕ εσωτερικού, κάποια από το ΠΑΣΟΚ, άρα επιστρέφει ο Κεντροαριστερός – Αριστερός χώρος.
Το άλλο στοιχείο είναι ότι υπάρχουν μαζικές νέες εγγραφές και αυτή εικόνα παρατηρείται πανελλαδικά. Αυτός ο νέος κόσμος που τάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, για την Κουμουνδούρου αποτελεί και key study.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος