Παράλληλα, ο κ. Κάμερ έδωσε εύσημα στην χώρα για την σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους την τελευταία τετραετία, αλλά και στη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤNews.
Η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να συνεχιστεί
Όπως σημείωσε, το πλάνο της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει περαιτέρω το δημόσιο αρμόττον ως το 2029–2030, θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της οικονομίας. Ωστόσο, αυτό πρέπει να συνδυαστεί με τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου για περισσότερες δημόσιες επενδύσεις, που παραμένουν χαμηλές, και με μεταρρυθμίσεις στις δαπάνες, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση και την υγεία.
Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Για μετά το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης το 2026, ο κ. Κάμερ επισημαίνει ότι η ελληνική κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο όθεν να συνεχίσει να επενδύει σε τομείς όπως το ανθρώπινο δυναμικό μέσω της κατάρτισης, της δια βίου μάθησης και της αναβάθμισης δεξιοτήτων.
Ακόμα, επισημαίνει την χητεία συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη αλλά και στον τομέα της ενέργειας όθεν να μειωθεί το αξία το οποίο «παραμένει υψηλό και ασταθές.
«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται πάνω σε αυτό, σε σύμπραξη με την υπόλοιπη Ευρώπη, για να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη ενεργειακή τσαρσί με χαμηλότερο κόστος. Αυτό θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο».