Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που παρουσιάστηκαν για λογαριασμό του Protagon, διαφαίνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να διαχειριστεί πολιτικά τις «ζημιές», με τη ΝΔ να υποχωρεί κατά τέσσερις μονάδες στην πρόθεση ψήφου και να μετριέται στο 23% έναντι 27% του Ιουνίου.
Ωστόσο, με βάση την ανύψωση των αναποφάσιστων η υποχώρηση περιορίζεται στις 2 μονάδες και φτάνει στο 29,4% στην πρόβλεψη αποτελέσματος, από το 31,5% της προηγούμενης μέτρησης, του Ιουνίου.
Όσο για το ΠΑΣΟΚ, σταθεροποιείται με μικρή πτώση (0,5% από τον Ιούνιο) στη δεύτερη θέση, καθώς συγκεντρώνει 12,5%. Επιπλέον, η Πλεύση Ελευθερίας απώλεσε 1,3 ποσοστιαίες μονάδες και βρίσκεται στο 11%, από 12,3% τον Ιούνιο.
Αξιοσημείωτη θεωρείται η αύξηση της αδιευκρίνιστης ψήφου στο 20,4%, από το αντίστοιχο 15,4% του Ιουνίου, κάτι που αποδίδεται και στην σκέψη του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ωστόσο, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επωφεληθεί από την υπόθεση.

Ανεβαίνουν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Ελληνική Λύση βρίσκεται οριακά πάνω από το 10%, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνει τα ποσοστά της (8,4% τον Ιούνιο), ενώ την ίδια εξηκοντάλεπτο άνοδο καταγράφει και το ΚΚΕ, που συγκέντρωσε ποσοστό 7,8% (7% τον Ιούνιο).
Η Φωνή Λογικής βρίσκεται στο 5,6% (3,6% τον Ιούνιο) και το ΜέΡΑ25, από το 3,7% σκαρφάλωσε στο 4,9%.
Για την σκέψη ΟΠΕΚΕΠΕ
Στην ερώτηση «ποιος πιστεύετε ότι φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το σούσουρο του ΟΠΕΚΕΠΕ», το 40,4% απάντησε το «βαθιά δυσλειτουργικό κράτος» και το 38,2% «ο όμοιος ο πρωθυπουργός».
Σε μικρότερα ποσοστά (9-10%), οι πολίτες πιστεύουν ότι η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρει να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να επιβάλει τη νομιμότητα μετά την παραδοχή του ότι “δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα, όπως στην περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ”;», το 77% απαντά αρνητικά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δήλωσε «σίγουρα όχι».
Για το Μεταναστευτικό
Για το Μεταναστευτικό, το 38,9% υποστηρίζει την επαναπροώθηση στις χώρες προέλευσης και το 24,4% την παρεμπόδιση εισόδου τους.
Παράλληλα, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό άνω του 66% απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα «θεωρείτε ότι τον τελευταίο καιρό η θέση της χώρας έχει ισχυροποιηθεί στο διεθνές περιβάλλον».

Τα σενάρια για τη δημιουργία νέων κομμάτων, Τσίπρα και Σαμαρά
Όσο για τα σενάρια σχετικά με τη δημιουργία νέων κομμάτων, είτε από τον Αλέξη Τσίπρα, είτε από τον Αντώνη Σαμαρά, αξιολογούνται χωρίς δυναμική, ειδικότερα, για τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ.
Μάλιστα, η δυνητική ψήφος για τα 2 υποθετικά κόμματα με βάση το ερώτημα «πόσο πιθανό είναι να ψηφίσει κανείς ένα από τα δύο», καταγράφεται για τον Αλέξη Τσίπρα στο 18,1%, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά στο 7,1%.